Mijn Gong…

In januari 2017 ben ik gestart met lessen Chi Neng Qigong bij Jolanda. Toen had ik nooit gedacht dat ik ooit een Gong van 100 dagen zou gaan doen…

Ik vond de lessen heel fijn, verrijkend en interessant maar de lessen in de avond hielpen mij niet van mijn slaapprobleem af  (onderdeel van burn-out). Daarom ben ik toen na 10 lessen gestopt. Maar Chi Neng Qigong liet mij niet los. Ik bleef thuis ook af en toe oefeningen doen en nadenken over de filosofie erachter.

Ineens kreeg ik september vorig jaar heel sterk het verlangen om zelf een gong te gaan doen. Na een individuele les bij Jolanda ging ik gemotiveerd van start met de Lift Chi Up and Pour Chi Down oefening van 22 minuten per dag. Een oefening die je doet onder verbale begeleiding. En dat 100 dagen lang… Ik zou pas in 2018 klaar zijn.. Dat voelde als een oneindige periode…

Achteraf kan ik mijn Gong ongeveer indelen in 4 delen. De eerste 30 dagen gingen heel fijn. Het bijzondere was dat ik me veel bewuster werd van mijn lichaam, met name van  mijn onderste dantian.

De tweede 30 dagen heb ervaren als een soort strijd. Ik was een teleurgesteld dat het bijzondere gevoel van het begin weg was. Toen ik 56 dagen bezig was ben ik een terug gegaan naar Jolanda (dat was eind november). Daar deed ik goed aan. Ze gaf mij goede tips en maakte mij veel bewuster van de bewegingen. Verdiept en vol goede zin ging ik weer verder. Achteraf had ik dat eerder willen doen.

De derde 30 dagen waren een combi van verdieping en af en toe strijd. Vanaf december startte Jolanda weer met een groep in de ochtend. Hier ben ik bij aangesloten. Het was heel fijn om zo de laatste fase van mijn Gong af te ronden. Die laatste 10 dagen waren eigenlijk vergelijkbaar qua gevoel met de eerste 30 maar dan met meer verdieping.


Resultaat
Als ik naar mijn lijstje met cijfers kijk van voor en na de Gong dan valt op dat ik op alle gebieden beter heb gescoord. Mentaal is mijn stressniveau gezakt en mijn concentratie verbeterd. Ook is mijn geluksbeleving verhoogd van een 3 naar een 7! Ondanks dat ik nog steeds niet goed slaap ben ik me wel vitaler gaan voelen. Mede door een sessie Vitabalans coaching die ik tijdens mijn Gong gedaan heb bij Jolanda. Hierdoor ben ik gaan eten volgens mijn bloedgroep en voelde ik mij al snel veel fijner.

Achteraf kijk ik terug op een rijke soms pittige periode waarin ik op veel vlakken gegroeid ben. Ik kan het echt aanraden! Vooral  in combinatie met begeleiding van Jolanda.

 

 

Share This